תרופות סבתא למחלות החורף
מאת: מיה תמיר
הן כבר שנים קימות, או עוברות מדור לדור ומהוות פתרון טבעי לבעיות אקוטיות- אלו הן תרופות הסבתא.
חלקינו מאמינים, חלקינו סקפטים אך כולנו מנסים.
אז לפני ששוללים אולי כדי להקשיב לחוכמתם של "זקני השבט" ולתת לגופינו את ההזדמנות להילחם במחלות ע"י חיזוק עדין של אוצרות הטבע, בעיקר שמדובר בילדינו.
בעזרת הרפואה הסינית, ניתן לטפל ביעילות בסימנים הראשונים של השפעת ולמנוע את הדרדרותם. מניסיוני הקליני, אני מבינה כיצד הצטננות קלה או שפעת עלולים להתפתח למחלות קשות ולעתים כרוניות כגון: ברונכיט, דלקת ריאות, סינוסיטיס, דלקות גרון ואוזניים ועוד. לכן אני מסבירה למטופלי את החשיבות של הטיפול הראשוני וכמובן רואה הצלחות בטיפולן ומניעתן של מחלות רבות, זאת בזכות ראיית הגוף כמכלול ושימוש בטכניקות טיפול ייחודיות בתוספת צמחי מרפא המחזקים את מערכת החיסון ומטפלים בגורם שתקף את הגוף. לעיתים שימוש רב באנטיביוטיקה או תרופות אחרות, עלול להחליש את אנרגית הגוף, לפגוע במערכת העיכול ולגרום למחלה להמשך זמן רב. לכן טיפול טבעי עשוי לעיתים להוות את אסטרטגיית הטיפול הראשונית.
בכתבה זו אגדתי כמה תרופות סבתא וצמחי מרפא שנמצאו יעילים לטיפול בסימפטומים הראשונים של שפעת.
אך עלי להזהיר ולומר, ש"הסבתא" אינה מחליפה רופא ולכן בכל מקרה של חום גבוה, דלקת או חוסר שיפור יש לפנות מיידית לרופא המשפחה ולהתייעץ לגבי המשך הטיפול.
נזלת
1. בסיר גדול יש להרתיח מים עד לגובה 3/4 הסיר. כאשר המים רותחים, להוריד את הסיר מהאש, ולהוסיף כמה טיפות שמן אקליפטוס. לרכון על הסיר, כאשר הראש מכוסה במגבת גדולה, ולשאוף את האדים במשך 20 דקות. מומלץ לחזור על הפעולה לפחות פעמיים ביום (לא מומלץ ליישם עם ילדים בגלל הקירבה למים רותחים).
למי שיש מכשיר אדים מומלץ לטפטף כמה טיפות של שמן האקליפטוס ולשים בחדר. ניתן גם לטפטף מעט על המזרון.
שמן האקליפטוס ידוע בפעילותו כמחטא, קוטל וירוסים, משחרר גודש מהסינפונות ומכייח.
2. להמיס כפית מלח ים (שימו לב לא מלח רץ משום שמוסיפים לו אלומיניום) במעט מים, לטבול פיסת צמר גפן, ולטפטף מעט לתוך האף.
לחזקים שביניינו מומלץ לבצע שטיפות אף עם המי מלח לאחר מכן לגרגר בגרון ולרוק החוצה. המלח יעזור לייבש את הנזלת לפתוח סינוסים ולחטא את הגרון.
לאנשים הסובלים מגודש בסינוסים- ניתן לחמם מלח ים גס ולהכניס לגרביונים, לצור 2 שקים ולהניח מעל הסינוסים המלאים.( שימו לב שהמלח אינו חם מידי לעור הפנים הרגיש).
הורדת חום
לעסות את הגוף בחומץ תפוחים. לאחר העיסוי יש להתלבש בבגדים חמים ולהיכנס למיטה חמה.
ברונכיט
לחמם על מחבת עלים של עץ הקיקיון. לפרוש על החזה המקורר למשך הלילה עד הבוקר (לשים לב שהעלים אינם חמים מדי).
כאבים בגרון
כאב גרון בעל אדמומיות קלה ללא סימנים לבנים הנגרם מזיהום וירלי לעיתים קרובות מדרדר לדלקת גרון חיידקית עם ממצאים לבנים וכאב חזק. זהו הזיהום המשני- החיידק מנצל את חולשתו של המקום ומתישב בגרון. למניעת זיהום זה מומלץ לחתוך בצל לרצועות דקות ולהוסיף כף דבש. יש להמתין כחצי שעה או יותר ולשתות. הנוזלים מהבצל יוצאים אל הדבש המתוק ויוצרים סירופ אנטיספטי(אנטי חיידקי) נהדר.
כאבי אוזניים
לחמם שמן זית עם שום (יש להזהר לא לשרוף את שמן הזית) ולטפטף כמה טיפות לאוזן הבעייתית. (לפני הטיפטוף יש לוודא כי השמן אינו חם מידי).
טיפות אוזניים אלו מצויינות לטיפול ומניעת דלקת. בעיקר בשילוב עם טיפול בנרות הופי. טיפול בעזרת נרות ייחודיים המאפשרים יניקה של עודף נוזלים ושעווה מתעלת השמע ומזרזים ריפוי של דלקות אוזנים וגודש בסינוסים.
כמה המלצות תזונה לימים של צינון וגודש:
• יש להמנע ממוצרי חלב, סוכר ולחם לבן- מוצרים אלו מגבירים גודש וליחה. את הלחם הלבן ניתן להחליף בלחם שיפון- הידוע כמיייבש ע"פ הרפואה הסינית.
ולמי שדואג לגבי הסידן, מומלץ לאכול קטניות מונבטות ומבושלות הידועות כמחזקות ע"פ הרפואה הסינית.
• להמנע ממזון קר, קפוא, מפירות וירקות שזה עתה יצאו מהמקרר.
• מומלץ להכין מרק עוף- לחיזוק מע´ החיסון וניתן להוסיף- גזר, דלעת ובטטות לחיזוק מע´ העיכול.
• מומלץ להכין מרתחים של ג´ינג´ר עם דבש, בצל ירוק ולשתות.
• כשיש נזלת שקופה עם צמרמורות ורתיעה מקור ניתן לשתות תה קינמון עם ג´ינג´ר.- ישנם סימנים של קור ולכן שותים משקה בעל איכות מחממת.
• כאשר יש חום, נזלת צהובה וכאבי גרון ניתן לשתות תה עם נענע/ מנטה, לימון ודבש - ישנם סימנים של חום ולכן שותים משקה בעל איכות מקררת.
להצגת מאמרים ופרסום בערוץ זה, צור קשר
התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.